4bd31209-351b-4aee-ae6f-4ad9f7d77ddbjpg


Dödsrikets gud

Så heter uppföljaren, andra delen om den ärrade Jost Härjfeldt, operatör på den militära underrättelseenheten Sektionen. Skrivandet är nu 1 september -17 halvvägs. Följer du bloggen kommer du att uppdateras och inte ha en chans att missa när det närmar sig boksläpp.. Nu höftar jag, men det skulle vara roligt om boken kunde komma ut inför nästa sommar.

Här kan du läsa en preliminär baksidestext komponerad utifrån det stadium boken befinner sig nu:

Jost Härjfeldt har han ett minst sagt dåligt år bakom sig. Förvisso måste man räkna med påfrestningar som operatör vid militära underrättelsetjänsten, men det kan bli för mycket i ett svep även för en ärrad överste. En svår skottskada och skilsmässa får honom nästan att gå under. Några månader tidigare när han äntligen återkom i tjänst tvingades han omigen betala ett högt pris för att lösa en livsfarlig uppgift.

Trots motigheterna blir det försommar medan underrättelseenheten sviktar av alla uppgifter. Förhållandet med kollegan Nellie Clinthorn fördjupas och ger nödvändig energi. Jost sliter med jakten efter informationsläckan kring ett stridsledningssystem till Sveriges nya ubåt. Ändå vill chefen använda honom i utredningen av ett mord på en pensionerad militär. I grunden har mannen varit forskare och verkat i ett hemligt svenskt försvarsprojekt.

När Jost och hans kolleger nystar i fallet utlöser gamla motsättningar kring offret en händelsekedja. Förvecklingarna leder småningom till en kris i landets internationella relationer. Konsekvenserna hotar dessutom att bli mer förödande än så.

Det här är andra fristående delen i serien om en operatör på Sektionen, en hemlig enhet i försvaret.

  • Språk: Svenska         
  • Utgiven: 2018-06-07
  • ISBN: