Böckernas mässa, del 1

Jag satt vid ett bord med en mellanstor latte inne i hallen på centralstationen. Då dök hon plötsligt upp från ingenstans och jag såg att hennes blick letade efter mig. Det långa mörka håret var utslaget och hon hade ett par gåstavar med sig, som en extra säkerhet efter det som hänt. 

Snabbt svepte jag kaffet, tog min jacka och väska och gick med snabba steg mot ringen mitt i hallen. Vi hade bestämt träff där första gången i Stockholm, efter att vi träffats i Östersund, och vårt äventyr började. När hon såg mig och våra blickar möttes kände jag hur mycket jag älskar henne. Försiktigt höll jag om, lika varsamt och ömt som om hon varit en fågelunge. Energierna och rörelsen strömmade mellan oss. Jag begravde ansiktet i hennes hår och vi stod länge tysta hos varandra.

Första gången vi setts på platsen, var hon en förälskelse och en vacker kvinna jag ville fortsätta lära känna på djupet. I onsdags var det mitt livs kärlek som stod där vid ringen och som kunde ryckts bort för alltid, några veckor tidigare. Känslorna hade ingenting med Bokmässan eller böcker att göra. Det var som om ett helt liv förflutit mellan det första mötet och detta andra, just på den här platsen.

Solen sken och jag lyfte ombord våra väskor på tåget och stuvade dem på hyllan över våra platser. B satt vid fönstret, hon var livs levande och skulle med på äventyret i Göteborg. I hennes ögon speglades vattnet i Årstaviken och skogen som fortfarande var lummig och grön. Blixtarna när tåget hämtade ström i luftledningarna nådde mitt innersta.