Hösten närmar sig

Vi är inne i andra halvan av augusti. Idag lyser solen men i luften känns det höstlikt. Och jag har bestämt mig för att inte klaga. För fan vi har bott i det här landet  i generationer. Varför inte acceptera att Sverige ligger på den breddgrad det gör. Kolla kartan. Hade inte golfströmmen funnits hade det varit rena Sibirien.

Det Gud skänkt oss istället är bokhösten. En årstid, när vädret är ganska skönt, barnen börjar skolan så att de får något annat att tänka på än datorspel och surfande och vi vuxna med gott samvete kan slå oss ned på vår favoritläsplats med en god bok. Är det lite stake i en kan man fortfarande ta sig ett dopp, det går fortfarande att plocka några sista eftersläntrare till bär i skogen och ätbara och oätbara svampar poppar upp så att det nästan hörs.

På kvällarna blir det mörkt i rimlig tid och då menar jag mörkt. Inte bara att solen går ned medan himlen fortfarande är ljusblå, nej, man kan verkligen njuta av stjärnhimlen och de återkommande stjärnfallen. Har du önskningar om att få läsa en fantastisk thriller, går de garanterat i uppfyllelse. Och vad är då naturligare än att stjärnfallet ger dig associationer till bokens titel?

Inte för att jag är ute i egen sak, men man kan nästan inte ungå att tänka på årets häftigaste bok.

”Och eld föll från himlen.”

Jan