Release!

Idag är det äntligen dags. En skön känsla. Ikväll fest på Hotell Reisen. Fågeln ska lämna buren och flyga själv. Solen lyser och det ser ut att bli en bra dag. Frågan är har Akademibokhandeln packat upp böckerna?  :)

Nu är det bara att köra över 46 kilo böcker till First Hotels på Skeppsbron där releasepartyt börjar kl 18.00. Som tur är får jag hjälp med logistiken.

Det är nu lanseringen börjar och det blir spännande att se vilket mottagande boken får. Håller mig på mattan och gissar att det blir både ris och ros. Kan man inte ta det är det bättre att inte publicera sig.

Vill tacka folket på Calidris som givit mig det jag behövt för att få ut potentialen manuset har. Jag vill också tacka Tomas Arfert som formgivit boken och kommer till festen ikväll.

Det är många man vill tacka en sådan här dag. Mina barn som trots allt stått ut med en pappa som ibland alldeles för länge varit inne i sin bubbla. Min sambo Birgitta har stöttat mig fullt ut. Henne är jag skyldig ett stort tack. Jag gläds åt att de här människorna kommer att finnas med ikväll.

En av mina första fans som funnits med från start är signaturen ”Ginny” på Piratförlagets sajt för skrivintresserade. Tidigt och som en ensam röst i natten bidrog hon till att ge mig energin som behövdes och tillräckligt med självförtroende att fullfölja det jag påbörjat. Det är så roligt att hon funnits med hela tiden, kommit med konstruktiv kritik utan att för en sekund sluta tro på att det jag gjorde var bra. Betydelsen hon haft är mycket större än hon anar.

Även om man som författare alltid måste vara beredd att få konstruktiv kritik är det här med objektiva betaläsare inte alltid så lätt att realisera. Står de en för nära kammar de medhårs. Skriver de själva har de sina tankar om vad som är bra.

Ytterligare en person som jag inte kan undgå att nämna, som jag liksom ”Ginny” aldrig träffat, men som betytt massor, är skrivcoachen som matchat mig  på ett föredömligt sätt. Leffe Grimwalker var hård och nöjde sig inte första taget.

Alla ni som kommer ikväll och firar den här dagen och förhoppningsvis lämnar festen med några böcker under armen vill jag också tacka på förhand. Ni är ovärderliga för en debutant!

Hälsningar

Jan