Så kändes det på försommaren

Hej igen!

Ännu har vi bara den trettonde juni och efter en förhoppningsvis het juli kommer ytterligare en sommarmånad som kan bjuda på skönt väder. Någon Indiansummer har vi inte här hemma men visst har man varit med om kvardröjande värme ända till första halvan av september. Så småningom börjar höstmörkret ändå lägga sig. Javisst, det är hemskt att ens föra det på tal. Ber om ursäkt för det, men mitt fokus är förskjutet i år. Hav förståelse!

För oss som gillar böcker väntar då ytterligare en högsäsong efter sommarläsningen i hängmattan, på stranden, verandan eller kanske i hammocken. Eller varför inte i en soffa på terrassen eller förtöjd i en vik, på däck ombord segelbåten. Höstens bokflod börjar välla in och alldeles väldigt så den sjätte september. I slutet på månaden är det sedan Bokmässa i Göteborg.

Medan manuset korrekturläses och språkgranskas inför tryckningen och för att gradvis höja temperaturen fram till boksläppet kommer jag under perioden sjätte augusti till sjätte september, dagen för boksläppet och förmodligen också releasefesten, skriva regelbundet på bloggen.

Helst skulle jag vilja skriva ett inlägg dagligen. Berätta hur det känns och hur det går med förberedelserna, och i övrigt fundera kring allt mellan himmel och jord, helst med en koppling till skrivandet och boken. Mindre än ett blogginlägg varannan dag ska det inte bli – hoppas jag. Ja alltså, det blir helt enkelt så många inlägg som jag mäktar med. Men bloggen ska inte stå och damma dessförinnan heller, nu när manuset är färdigt frigörs tid och en del av den tänker jag omedelbart börja investera här.

Bloggen har ännu inte fått styrfart, det har liksom inte blivit något riktigt momentum ännu. Tycker ändå jag visat på vissa ansatser. Nu ska dem fullföljas och nya infall ska få se dagens ljus.

Det blygsamma skrivandet hittills har, som alla kloka läsare förstår, berott på att jag arbetat intensivt med manuset och några av er vet också att jag arbetar halvtid som läkare/psykiater.

Bokmärk bloggen och gilla gärna! Nej, ja vet. Jag är inte Blondinbella. Men jag ska försöka vara mig själv så får vi se hur långt det räcker. Och är det något särskilt jag ska göra reklam för utöver boken – skriv gärna så ska vi se vad vi kan göra. Exempelvis ställer jag gärna upp och provkör snabba bilar och flygplan. Det hela filmas, vi lägger upp det på Youtube och jag uttalar mig i Jost Härjfeldts och Sektionens namn om vilka utmärkta egenskaper fordonet ifråga har och hur väl det skulle kunna hjälpa till att försvara rikets säkerhet. Det var bara ett exempel, även ett par snygga byxor skulle duga att försvara rikets säkerhet med, det är jag helt övertygad om. Inkom således med förfrågningar.

Jag har en mängd galna och halvgalna idéer om vad läsarna ska få sig till livs. Får väl hålla tillbaka de galna och hålla mig till de halvgalna … eller ska jag det? Fan vet.

Jan the creator of Jost Härjfeldt