Slutspurt, provtryck mm

Efter mycket slit gav jag projektledaren Björn Wennerström klartecken för provtryck. Ser det bra ut går boken omedelbart vidare till tryck.

Omslaget utformat av Tomas Arfert är riktigt läckert. Boken kommer att vara en prydnad för varje bokhandlares hylla och jag vet att den kommer att locka kunderna, det vill säga läsarna, att ta sig en närmare titt.

Det är ett ambitiöst manus som fått mycket omsorg och slutresultatet har blivit en grymt spännande thriller som jag tycker bryter ny mark.

Om mindre än en månad når den marknaden.

Redan några veckor innan releasen börjar en ny fas i mitt författarliv kopplat till lanseringen och tempot kommer sedan att skruvas upp fram till Bokmässan i Göteborg, som pågår torsdag 22 september till söndag 25 september.

Årets tema är yttrandefrihet, och min roman passar som handen i handsken.

Därefter kommer jobbet med marknadsföringen målmedvetet gå vidare liksom skrivandet på uppföljaren.

I mitt nya arbete får kreativiteten komma till uttryck och jag får användning av många andra sidor av min personlighet som ingen arbetsgivare någonsin tagit till vara eller frågat efter. Ett underbetyg som de förtjänat med råge.

 

Jan, the creator of Jost Härjfeldt