Två månader i bokhandeln

Nu har det gått drygt två månader sedan releasen av thrillern ”Och eld föll från himlen”. I praktiken har boken varit uppe på hyllorna i åtta veckor. Det är en kort tid och det känns inte riktigt som jag kommit in i matchen ännu, vad det gäller marknadsföringen. Anledningen är huvudsakligen det som hänt privat.

En releasefest, deltagande på Bokmässan och några boksigneringar har jag ändå hunnit med och det har varit intressanta upplevelser. Känns som det gett mersmak och jag ser fram emot det fortsatta marknadsföringsarbetet. Intalar mig att det inte är ett sprintlopp utan ett maraton och att det kommer att hitta sina former. Har en dialog med B omkring en ny typ av författarsamtal där vi skulle medverka båda två och ha en gemensam utgångspunkt i psykoanalysen och psykiatrin. Idén måste dock få mogna.

Vi lever i en intressant tid men med ett allt hårdare samhällsklimat. Hösten har präglats av tilltagande politiska motsättningar både här hemma och inte minst i USA. För mig som följer den amerikanska politiska debatten relativt nära och ”lyssnar på många röster”, kom vinsten för Donald Trump inte som någon överraskning. Men jag är lika osäker som alla andra, omkring vilken politik han kommer att föra. De värsta farhågorna tror och hoppas jag inte kommer att besannas.

Nu i veckan drabbades Stockholm av en snökanon. För mig innebar det att hemresan från mottagningen tog drygt sex timmar. Jag parkerade bilen i garaget omkring midnatt och tackade min lyckliga stjärna att både jag och bilen kommit hem helskinnade. På torsdagen valde jag att inte försöka ta mig till mottagningen, det framstod som onödigt vanskligt.

På fredagen bevistade jag ett symposium om psykofarmakologi och schizofreni på Radisson Waterfront Hotel. Dr Stephen Stahl redogjorde för de modernaste teorierna om dessa syndroms uppkomstmekanismer, vanlig patofysiologi och det senaste kring en rationell läkemedelsbehandling. Kollegor från hela Skandinavien deltog. Det var väl investerad tid.  

I övermorgon lämnar B och jag Sverige och reser till Indien. Tre härliga veckor på Goas sydligaste stränder, Ayurveda, yoga och motion väntar oss. Resväskorna kommer att vara fulla av böcker som ska läsas och självklart tar jag med mig penna och anteckningsblock.

Eder

Jan